Vacature Systeemtherapeut

Systeemtherapeut in Oegstgeest

Systeemtherapeut Curium

max. € 5.789,- 32 uur hbo/wo bepaalde tijd met uitzicht op vast

Ben je geïnteresseerd in de dynamiek binnen gezinnen en systemen? Vind je het een uitdaging om samen met gezinnen hun krachten en kwetsbaarheden te onderzoeken en een evenwicht te creëren? Dan zou jij weleens de systeemtherapeut kunnen zijn die we zoeken! In de rol van systeemtherapeut bij LUMC Curium ben je verantwoordelijk voor systemische diagnostiek en behandeling. Je voert vervolgens systeemgerichte behandelingen uit, waaronder systeemtherapie en complexe ouderbegeleidingen.

Wat ga je doen?

Als systeemtherapeut maak je deel uit van twee (multidisciplinaire) kernteams, waarvan er één gespecialiseerd is in eetstoornisbehandelingen. Bij LUMC Curium hanteren alle teams een systemische benadering. Als systeemtherapeut in een kernteam op de polikliniek draag je, met je systemische kennis en vaardigheden, aanzienlijk bij aan deze aanpak. Je speelt een actieve rol in de diagnostiek en behandeling, waarbij je gebruikmaakt van gezinsgericht onderzoek, systeemtherapieën en ouderbegeleiding. Met je systemische inzicht draag je bij aan het begrip en de beïnvloeding van gezinsprocessen en hun impact op de ontwikkeling van het kind.

Aangezien LUMC Curium een derdelijns-instelling is, behandelen we altijd ernstige en complexe problematiek bij gezinnen. Om hier effectief mee om te gaan, werk je nauw samen en maak je deel uit van een multidisciplinair team. Samen bespreek je de gespecialiseerde behandeltrajecten en leer je van elkaars expertise. Naast je betrokkenheid bij de behandeling onderhoud je contact met de verwijzers. Samen zoek je naar een balans tussen de draagkracht en -last binnen het gezin en pas je je aan aan deze situatie. Binnen de richtlijnen van het behandelplan voer je de nodige interventies uit binnen het systeem van onze patiënten.

Wat neem je mee?

 • Je bent een doorzetter met een optimistische instelling en de vaardigheid om anderen te enthousiasmeren.
 • Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond, aangevuld met een diploma tot systeemtherapeut (NVRG).
 • Ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie, kennis en ervaring met geweldloos verzet (NVR - Verbindend Gezag), evenals ervaring in de behandeling van eetstoornissen zijn waardevolle aanvullingen.
 • Je beschikt over een reflectief vermogen en hebt een gezonde dosis humor.
 • Als teamspeler ben je kritisch en stressbestendig.
 • Je hebt diepgaande kennis van de GGZ-sector en begrijpt dat flexibiliteit, een oplossingsgerichte houding en proactief handelen van cruciaal belang zijn.
 • Je handelt integer in al je interacties, zowel met patiënten en hun families als in de omgang met persoonlijke en vertrouwelijke informatie.

Wat bieden we jou?

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook ben je als medewerker van het LUMC aangesloten bij het ABP pensioenfonds. Dit betekent dat maar liefst 70% van je pensioenpremie betaald wordt door het LUMC en je daardoor netto meer salaris over houdt. Wel zo fijn!

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij LUMC Curium in Oegstgeest op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie (KJP). LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan kinderen die door psychische klachten ernstig disfunctioneren. Met passie zetten wij ons in voor deze kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Zij komen bij ons voor diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek. . De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is, we bekijken samen welke behandeling het beste past bij de hulpvraag. Naast onze kerntaak patiëntenzorg, richten wij ons ook op opleiding, onderwijs en onderzoek. LUMC Curium heeft twee locaties in Gouda en Oegstgeest en is onderdeel van de afdeling Psychiatrie van het LUMC.

Waar staan wij voor?

Onze gezondheid is ons grootste goed. Meer dan in enig ander beroep, kun je in de gezondheidszorg het hele spectrum van de mensheid in de volle breedte waarderen. LUMC, als academisch medisch centrum, omarmt die diversiteit ten volle! Wij streven naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en (internationaal) onderzoek, en zijn ons terdege bewust, dat, om een creatieve, inspirerende werkplek te zijn, het van essentieel belang is, dat iedereen zich thuis, veilig en erkend voelt. Daarom was LUMC dan ook het eerste academisch medisch centrum dat partner is bij Workplace Pride . Wij hebben een actief netwerk, LUMC Pride, dat zich ervoor inzet om de inclusiviteit en diversiteit, en de intersectionaliteit daartussen, van ons bedrijf een deel van ons DNA te maken. Ongeacht herkomst, geslacht, identiteit, geaardheid of geloof, ben je een deel van onze organisatie. Samen zijn wij LUMC.

 • Als systeemtherapeut bedraagt je salaris minimaal € 3.774,- en maximaal € 5.789,- bruto per maand (schaal 10M, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Functie:systeemtherapeut
Startdatum:01-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5789 – 5789
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met LUMC via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Teylingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de teylingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Teylingen
 2. Systeemtherapeut LUMC 01-12-2023

Bekijk ook andere vacatures