Vacature Groepsleider / Begeleider Jeugd (28-36 uur per week)

Groepsleider / Begeleider Jeugd (28-36 uur per week) in Sassenheim

Groepsleider / Begeleider Jeugd (28-36 uur per week)

“Toen een jongere me voor het eerst in vertrouwen nam, was ik echt trots.” –  Yassin, groepsleider

Wie zijn wij?

Teylingereind is een justitiële jeugdinrichting voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Op dit moment hebben we veertien leefgroepen met elk acht tot tien jongens. Teylingereind gaat uitbreiden en daarom kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Een justitiële jeugdinrichting, dat is toch gewoon een jeugdgevangenis? Bijna goed. Want we zijn meer dan een gevangenis. Natuurlijk voeren we hier de opgelegde straffen en behandelmaatregelen uit. Dat is belangrijk. Wat we ook doen, is zorgen dat een jongere zich positief ontwikkelt, inzicht krijgt in wat hij gedaan heeft en begrijpt hoe dat anderen heeft geraakt. Daarvoor gebruiken we onderwijs en therapie of training. En dat is minstens zo belangrijk. Want Teylingereind is geen eind maar juist ook een nieuw begin. Begeleiders bij Teylingereind zijn heel verschillend. Unieke types dus, die Tey’ers, maar toch hebben we ook veel gemeen. Wat vraagt dat? Je bent een doorpakker. Je laat je niet gek maken. Je hebt een koel hoofd en een warm hart. Bij Teylingereind werk je in roosterdiensten. Op de doordeweekse dagen die je werkt, is dat een vroege dienst van 7.30 tot 14.30 uur of een late dienst van 14.00 tot 21.30 uur. Daarnaast draai je ook af en toe (gemiddeld twee keer per maand) een weekenddienst waarbij je zowel op zaterdag als op zondag werkt, de werktijden zijn dan van 09.45 tot 19.00 uur. Het roosteren doe je samen met je team waarbij jullie allemaal je voorkeuren aangeven. Sport je bijvoorbeeld op een vaste avond? Dan wordt daar zowel vanuit de organisatie als vanuit het team zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Wat ga je doen?

Je begeleidt, samen met je collega’s, de jongeren op hun leefgroep. Het team bestaat uit groepsleiders, (senior) pedagogisch medewerkers en een teamleider. Bij het team zijn ook een gedragswetenschapper en methodiekcoach betrokken. Je zorgt samen met hen dat de dagelijkse dingen als eten, opruimen en douchen goed verlopen. En dat de jongeren naar de interne school, aan het werk of naar hun afspraken gaan. Je let daarbij steeds op hoe de jongeren in hun vel zitten. Je helpt ze hun eigen gedrag te zien en te bespreken en zo te groeien. De jongeren overschrijden regelmatig de regels of jouw grenzen. Op zo’n moment ben je in staat om duidelijk aan te geven dat je dit gedrag en niet de jongere zelf afwijst. Jouw observaties en de zaken die zich tijdens jouw dienst afspelen leg je vast in rapportages. Je biedt structuur en aandacht en werkt samen met de jongeren om het beste uit hun tijd bij ons te halen. Dit met als doel dat de jongeren na hun verblijf bij ons, weer mee kunnen doen in de maatschappij.

Jij bent iemand die:

 • Een afgeronde mbo 4-opleiding heeft en bij voorkeur ervaring heeft in een mensgerichte omgeving. Beschik je niet over een MBO-4 diploma maar wel over een MBO-3 diploma en heb je 2 jaar werkervaring in een beroepsgroep waar mensen centraal staan? Dan zien wij jouw sollicitatie inclusief een duidelijke motivatiebrief voor deze vacature ook graag tegemoet;
 • Een integere doorpakker is;
 • Een natuurlijk overwicht heeft en initiatief neemt;
 • Zichzelf wil blijven ontwikkelen;
 • Zichzelf herkent in onze kompaswaarden verantwoordelijk, samen, toekomstgericht en geloof in verandering.

Je weet grenzen aan te geven en houdt je hieraan waarbij je oog hebt voor de situatie op dat moment. Je beschikt over voldoende zelfreflectie en vraagt je collega’s regelmatig om feedback om zo elke dag meer te kunnen betekenen voor de doelgroep.

Je neemt initiatief wanneer je kansen ziet, biedt je teamgenoten hulp aan en vraagt zelf ook om hulp wanneer dit nodig is; jullie doen het samen. Je komt afspraken na en zet je iedere dag in om bij te dragen aan de doelstellingen van de jongeren en jouw team.

Jij staat stevig in je schoenen, maar kunt je ook verplaatsen in die van een ander. Je bent streng als het moet en los waar het kan. Je snapt dat de wereld groter is dan die binnen onze muren, maar weet wel dat het nu hier moet gebeuren.

Wat bieden wij?

 • Een salaris in schaal 7, tussen de € 2.487,72 en € 3.555,32 bruto per maand (bij 36 uur);
 • Een contract voor een jaar. Klikt het van beide kanten? Dan bieden we je na dat jaar een vast contract;
 • Fijne extra’s zoals een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,3%) en tegemoetkoming ziektekosten (€20,- per maand);
 • Een variërend aanbod van trainingen en opleidingen om jou zo optimaal te faciliteren in jouw eigen ontwikkeling. Zo staan onze inwerkmentoren en inwerkcoaches bijvoorbeeld voor je klaar vanaf het moment dat je start bij Teylingereind;
 • Volop mogelijkheden om door te groeien. Heb je de ambitie en zin om naast je werk een hbo-opleiding (Pedagogiek, Social Work, SPH of gelijkwaardig) te gaan volgen? Je sluit een studieovereenkomst met Teylingereind af en dan betalen wij jouw studie. Vanaf het moment dat jouw studie start werk je in de functie van pedagogisch medewerker in opleiding en word je uitbetaald in schaal 8.

Interesse?

Solliciteer door op de sollicitatiebutton te klikken. De selectieprocedure wordt uitgevoerd door de collega’s van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Je wordt daarom doorgelinkt naar de website van Werken voor Nederland waar je jouw sollicitatie kunt uploaden. Heb je nog vragen over de vacature of het werken bij Teylingereind? Bel dan met Recruitment Teylingereind via 06-28134488. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Chantal Steekelenburg, recruiter DJI, via 06-50685352.Functie:Groepsleider / Begeleider Jeugd (28-36 uur per week)
Startdatum:01-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2487 – 3555
Uren per week:28 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of 628134488. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Teylingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de teylingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Teylingen
 2. Groepsleider / Begeleider Jeugd (28-36 uur per week) Dienst Justitiële Inrichtingen 01-11-2023

Bekijk ook andere vacatures