Vacature Juridisch adviseur

Juridisch adviseur in Lisse

Bedrijfsomschrijving

Yacht is een toonaangevende organisatie gespecialiseerd in het detacheren van hoogopgeleide professionals in de juridische sector. Bij Yacht Freelance heb je als zelfstandige professional toegang tot een groot aanbod zzp-opdrachten die passen bij jouw ambities. Wij werken samen met gemeenten, rijksoverheid en andere overheidsinstellingen om hoogwaardige juridische dienstverlening te bieden. Ons team bestaat uit deskundige professionals die zich inzetten voor rechtvaardigheid, transparantie en kwaliteit. Je bent van harte welkom bij Yacht!

Functieomschrijving

Voor de gemeente Lisse zoeken wij twee juridisch adviseurs voor twee domeinen. Ben jij een ervaren jurist en past domein Strategie & Projecten en Bedrijfsvoering of domein Ruimtelijke ontwikkeling en Publieksservice bij jou? Belangrijk is dat je affiniteit hebt met het tweedelijns adviseren en het ad-hoc karakter van de functie. De vraagstukken zijn uiteenlopend van aard. Als je houdt van afwisseling en je je snel en gemakkelijk kan verdiepen in een onderwerp, past deze opdracht bij jou. 

Dit ga je doen (Strategie & Projecten en Bedrijfsvoering)

Binnen ons team Juridische Zaken geef je tweedelijns juridisch advies aan de collega’s van het team Strategie & projecten. Dit kunnen vraagstukken zijn met betrekking tot regionale samenwerking of een onderwerp dat de hele organisatie raakt, zoals participatiebeleid. Daarnaast geef je tweedelijns juridisch advies aan de teams van het domein Bedrijfsvoering. Denk daarbij aan onderwerpen als de Archiefwet, inkoop/aanbesteding en aansprakelijkstellingen. Je adviseert je collega's over de juiste aanpak, ook als de juridische kaders schuren met de beoogde doelen. Samen zoeken jullie naar oplossingen, waarbij je verder kijkt dan enkel de juridische context. Je adviseert zelfstandig, maar er is ook ruimte om te sparren met andere juridisch adviseurs. Voor complexe vraagstukken is een senior juridisch adviseur beschikbaar.

Dit ga je doen (Ruimtelijke ontwikkeling en Publieksservice)

Binnen het team Juridische Zaken adviseer je jouw collega’s van één of meer domeinen. Dat kan zijn op het gebied van Maatschappelijke Ontwikkeling, Buitenruimte, Publieksservice of Ruimtelijke Ontwikkeling. Bij alles wat zij doen, komt wel een juridische component om de hoek kijken. Jij gaat hen adviseren over hoe zij daar op een juiste manier mee om kunnen gaan. De juridische kaders bijten soms met de bedoeling of hetgeen we willen bereiken. Daar zoek jij dan samen met hen een oplossing voor. Van jou verwachten we dat jij daarbij verder kijkt dan de juridische context. Binnen de werkzaamheden ligt de nadruk op het bestuursrecht, maar ook privaatrecht komt voorbij. Bijvoorbeeld bij het adviseren over een huurovereenkomst voor gemeentelijk vastgoed of een samenwerkingsovereenkomst met het Hoogheemraadschap. Ook regionaal werken kan onderdeel van je werk zijn. Bij het domein Maatschappelijke Ontwikkeling wordt bijvoorbeeld regionaal gewerkt aan een omgekeerde integrale verordening. Jij zoekt in dat kader de verbinding met andere juristen in de regio om voor zo’n onderwerp samen tot één lijn te komen.

Een dag van een juridisch adviseur

Je start thuis je laptop op. Onder het genot van een kop koffie bekijk je je mail. Je hebt diverse vragen ontvangen van je collega’s. Als eerste pak je de beoordeling van een beleidsregel op. Je controleert of deze beleidsregel niet in strijd is met wet- en regelgeving en of deze op de juiste manier is geformuleerd. Je belt je collega om je advies te bespreken en zet het op de mail. Daarna ga je verder met een collegevoorstel, dat in de werkvoorraad staat. Je adviseert over de beantwoording van schriftelijke vragen, die door de raad zijn gesteld.  Na de lunch beoordeel je of op een bepaald aanbestedingsdocument geheimhouding gelegd kan worden en hoe dat zich verhoudt met de Aanbestedingswet. Nadat je met een andere juridisch adviseur je bevindingen hebt besproken, breng je je advies uit aan je collega. Tot slot werp je een blik op je agenda voor morgen; het is de vaste kantoordag met het team. Naast het afstemmingsoverleg met de juridisch adviseurs is een overleg gepland voor het project ‘verbonden partijen'. Gelukkig had je dat al voorbereid. De dag vloog voorbij, en voldaan sluit je je laptop af om te genieten van je vrije avond. 

Waarom kiezen voor het team Juridische Zaken? 

We zijn een klein, hecht, collegiaal en loyaal team van 15 toegewijde collega’s. Bij ons staan samenwerking en een warme sfeer centraal. Op dinsdag komen we daarom allemaal naar kantoor. We hebben een enorme gedrevenheid voor het juridische vak. Kennis delen we graag met elkaar en met de collega’s van andere teams. Zo groeien we verder in ons vak. En dat is goed, want de lat ligt hoog en de impact van onze adviezen is groot. Kwaliteit staat bij ons dan ook voorop. Ook samenwerken hebben we hoog in het vaandel staan. Als team zijn we continu in ontwikkeling. Afhankelijk van je kennis, ervaring en interesse is er ook ruimte om richting te geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Functie-eisen
  • Aantal jaar gemeentelijke ervaring
  • Een afgeronde juridische opleiding op HBO of WO niveau
  • Actuele kennis van bestuursrecht
  • Kennis van privaatrecht
  • Aanvullende kennis op het gebied van een van de twee domeinen zou erg fijn zijn.
Arbeidsvoorwaarden

Wij zoeken twee ervaren juristen die korte termijn kunnen starten en in ieder geval 4 maanden of tot iemand vast is gevonden beschikbaar is voor 32-36 uur per week. Hybride werken is mogelijk na een inwerkperiode waarbij de dinsdag een vaste kantoor dag is voor team JZ. Het max tarief voor ZZP is EUR 80.

 

  • KvK (eenmanszaak of BV met 1 DGA)
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • VOG

In CV en/of motivatie svp voorkeur domein opnemen. Geen doorleen mogelijk.Functie:adviseur milieutechnologie
Startdatum:27-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:80 – 80
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via nicole.rozeboom@yacht.nl of 06-53366062. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Teylingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de teylingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures teylingen
  2. Juridisch adviseur Yacht 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures