Vacature Docent Levensbeschouwing en Filosofie

Docent Levensbeschouwing en Filosofie in Lisse

Op het Fioretti College zijn we trots op het vak LEF. Het vak komt voort uit onze rijke traditie en is geëvolueerd tot een algemeen vormend vak waarin burgerschap, religiewetenschap en filosofie samenkomen. In de lessen wordt thematisch gewerkt en ingezet op kritisch en creatief denken waarbij leerlingen de ruimte krijgen om hun kijk op de wereld te ontwikkelen en te evalueren.

In verband met ziekte van één van onze collega's van de sectie LEF is er plek voor een nieuwe collega die houdt van samen schaven en pionieren. Intensief samenwerken en veel ruimte voor zelfstandig ontwikkelen van nieuw materiaal gaan hand in hand in onze kleine en enthousiaste sectie, die bestaat uit vier collega's. Je bent in staat èn je hebt er plezier in om les te geven op alle niveaus. Je geeft les aan onze leerlingen in de onderbouw van mavo, havo en vwo.

Naast jouw werkzaamheden als vakdocent zien we je ook graag actief in de school. Bijvoorbeeld in de rol van mentor in een van onze teams of als lid van een van onze multidisciplinaire ontwikkelteams. Je bent benieuwd naar de mening van anderen om samen ons onderwijs en de zorg voor onze leerlingen steeds verder te verbeteren. Bij bijzondere activiteiten in de school zoals feesten, profielwerkstukavonden of een toneelvoorstelling ben jij graag aanwezig.

Aanbod en perspectief

We bieden je een prettige school om in te werken en fijne leerlingen. In de sectie is er veel ruimte om zelf materiaal te ontwikkelen en uit te proberen. Collega's vinden het prettig om van en met elkaar te leren en elkaars talenten te benutten om zo het onderwijs steeds weer iets beter te maken.

We bieden jou een contract van 0,2 - 0,5 FTE. Het salaris is volgens de cao in het voortgezet onderwijs OP, schaal LB. Dit is minimaal € 3.301,- en maximaal € 5.030,- bruto per maand op basis van 1,0 FTE. Inschaling geschiedt op basis van onder andere ervaring en kwaliteiten.

Op basis van onze arbeidsvoorwaardenregeling ontvang je naast jouw inkomen de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Ruime opleidingsmogelijkheden;
 • Vitaliteitsplan;
 • Royaal fietsplan;
 • Vakantiegeld cao VO;
 • Eindejaarsuitkering cao VO;
 • Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer cao VO;
 • Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering IPAP;
 • Fiscale uitruil reiskosten (salderingsregeling);
 • ABP pensioenregeling;
 • Verhuiskostenregeling cao VO;
 • Regeling vakbondscontributie;
 • Schoolvakanties (verplicht) vrij.

Professionele ontwikkeling
Eén van de speerpunten binnen het HR-beleid van SFT is opleiding en professionalisering. De basis voor het werken bij de Stichting Fioretti Teylingen is een ambitieuze en lerende cultuur. Iedere medewerker moet zich kunnen ontwikkelen en verder bekwamen.

Begeleiding start en gedurende het schooljaar
Onze school is één van de deelnemende scholen van de academische opleidingsschool, ROSRijnland. Dit is een samenwerkingsverband van 10 besturen in het voortgezet onderwijs met in totaal 20 locaties in Leiden, Duin- en Bollenstreek en werkt nauw samen met 7 lerarenopleidingen.

Onze school beschikt over een vast team begeleiders. Samen zorgen zij ervoor dat onze nieuwe medewerkers een goede start ervaren, ook gedurende het schooljaar. Wij vinden het belangrijk dat onze nieuwe medewerkers zich onderdeel voelen van een team, waarin samenwerken, samen leren en samen ontwikkelen als vanzelfsprekend wordt ervaren.

Fioretti College Lisse

Fioretti College Lisse is een school met 1560 leerlingen, gelegen in Lisse, het hart van de Bollenstreek. De Bollenstreek is een kleurrijke en dynamische regio waarin van oudsher de bollenteelt, bollenhandel en het toerisme een belangrijke plek innemen. Onze school heeft daarnaast een prima naam, een fijne sfeer, een sprankelend, fris en modern schoolgebouw en zeer goede resultaten. En daar zijn we trots op!

De leerlingen op gymnasium-, atheneum-, havo- en mavo-niveau en al onze medewerkers werken met elkaar samen op het Fioretti College Lisse. Deze variëteit aan mensen maakt het werken op onze school interessant: de veelkleurigheid van de leerlingen en van de medewerkers zorgen voor een inspirerend klimaat.

Stichting Fioretti Teylingen (SFT)

Onze school is onderdeel van Stichting Fioretti Teylingen. SFT vormt een netwerk van scholen die elkaar sterker maken. We bieden een gedifferentieerd aanbod in de regio dat is afgestemd op wensen en mogelijkheden van bewoners, organisaties en scholen. De scholen binnen SFT doen het goed: de inspectie, ouders en leerlingen zijn tevreden over ons onderwijs en de resultaten daarvan. Dat zegt ook iets over de mensen die er werken, de leerlingen die er naar school gaan en de betrokkenheid van ouders. Iedereen is welkom en iedere school binnen SFT heeft een eigen en uitdagend doel. Wij zijn financieel gezond en behalen goede onderwijsresultaten.

Binnen onze Stichting zorgen ongeveer 800 enthousiaste medewerkers ervoor dat ruim 5500 leerlingen kwalitatief goed onderwijs krijgen.

Enthousiast geworden?

Om daadwerkelijk te solliciteren, kan je gebruik maken van de knop "Solliciteren".

De vacature staat open voor zowel ervaren als startende docenten. Ook studerenden worden van harte uitgenodigd te solliciteren. Dit geldt ook voor collega's met een Pabo-bevoegdheid.

Als je vragen hebt dan is bereikbaar.

Functie:docent levensbeschouwing & filosofie
Startdatum:04-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3301 – 5030
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Fioretti Teylingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Teylingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de teylingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Teylingen
 2. Docent Levensbeschouwing en Filosofie Fioretti Teylingen 04-11-2023

Bekijk ook andere vacatures